Jak by nám bylo krušno bez výživného a poctivého oběda, který je vždy včas připraven, a abychom ho s chutí snědli?
Naše paní kuchařky vaří chutně a zdravě. V jídelníčku se objevují nová jídla, z čerstvých a zdravých surovin (všechny druhy masa, zeleniny, luštěniny, obilné výrobky, mléčné výrobky, bylinky), která odpovídají trendům zdravého stravování a principům "skutečné zdravé školy".
Oběd se skládá z polévky a hlavního jídla, k pití je k dispozici čaj, voda, příp. naředěný džus nebo ovocná šťáva.
A jak je to s nucením do jídla? Nejsme zastánci dojídání. Cílem je ochutnat a nechat sám sebe rozhodnout a pochutnat si.
JÍDELNÍČEK
Od 10. 02. 2025 do 14. 02. 2025
Pondělí 10. 02. 2025
Ranní svačina: Rýžová kaše, ovoce, čaj1,3,7
Polévka: Zeleninová s bulgurem1,3,7,9
Hlavní jídlo: Maso v zeleninové směsi Abra, těstoviny, ovocný nápoj1,3,7,9
Odpolední svačina: Chléb, Pomazánkové máslo, zelenina, čaj/mléko 1,3,7
Úterý 11. 02. 2025
Ranní svačina: Chléb, špenátová pomazánka, obloha, ovoce, čaj/mléko 1,3,4,7
Polévka: Hrachová s křupinkami1,3,7
Hlavní jídlo: Losos, brambory, kukuřice, čaj 1,3,4,7
Odpolední svačina: Večka, máslo, pažitka, ovoce, čaj/mléko 1,3,7
Středa 12. 02. 2025
Ranní svačina: Obložená tmavá bageta, ovoce, čaj /mléko1,3,7,11
Polévka: Rajská s těstovinou1,3,7,9
Hlavní jídlo: Lívance, ovoce, ochucené podmáslí/čaj1,3,7
Odpolední svačina: Houska, mrkvová pomazánka, ovoce, čaj/mléko 1,3,7
Čtvrtek 13. 02. 2025
Ranní svačina: Podmáslový chléb, vajíčková pomazánka, obloha, ovoce, čaj 1,3,7
Polévka: Nudlová1,3,7,9
Hlavní jídlo: Hovězí maso, koprová omáčka, vločkový knedlík, čaj1,3,7
Odpolední svačina: Večka, čerstvý sýr, obloha, čaj/mléko 1,3,7
Pátek 14. 02. 2025
Ranní svačina: Rohlík, sýrové tyčinky, obloha, ovoce, čaj/mléko1,3,7
Polévka: Brokolicová s křupinkami1,3,7
Hlavní jídlo: Pečené kuře, rýže, salát, čaj 1,3,7
Odpolední svačina: Přesnídávka, piškoty, čaj/mléko 1,3,7
Upřesnění alergenů na vyžádání. Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena. Za oběd v jídlonosiči nebo termoboxu si strávník ručí sám, jídlo je určeno k okamžité spotřebě (cca 30 minut).
PRŮMĚRNÉ PORCE | |||||
věková kategorie | do 6 let | 7 až 10 let | 10 až 14 let | dospělí | |
surovina | |||||
polévka | 150g | 210g | 240g | 300g | |
maso | syrové | 50g | 70g | 80g | 100g |
tepelně upravené | 31g | 43g | 50g | 62g | |
omáčky a šťávy k masům |
35;50;75g | 49;70;105g | 56;80;120g | 70;100;150g | |
ryby | 49;75g | 68;105g | 78;120g | 97;150g | |
luštěniny | 150g | 210g | 240g | 300g | |
brambory | 125g | 175g | 200g | 250g | |
rýže | 82g | 114g | 130g | 163g | |
těstoviny | 100g | 140g | 160g | 200g | |
houskové knedlíky | 80g | 112g | 128g | 160g | |
bramborové knedlíky | 100g | 140g | 160g | 200g | |
nápoj | 200ml | 200ml | 200ml | 200ml |